in english

SKONSSIT

skonssit

Nauti rouheiset skonssit hillon, voin, tuorejuuston tai juustojen kanssa hieman lämpimänä.
Skonssitaikinan voi muotoilla palasiksi leikkaamalla tangosta paloja, paloitella pullanpyörittäjällä tai ottamalla paksuhkosta levystä pyöreällä muotilla paloja.
Skonssit voi maustaa haluamallaan tavalla esim. ripottelemalla pinnalle tai lisäämällä taikinaan kuivattuja yrttejä tai mausteita.

gluteeniton, vähälaktoosinen 
8 annosta

2,5 dl maitoa
2,5 dl luomu perunasuurimo
2 dl g Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos
3 tl leivinjauhe
50 g voi, sulatettuna
3 tl sokeri
1 tl suola
1 tl timjami

1. Sekoita maito ja perunasuurimot. Anna turvota noin 30 minuuttia.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile taikinasta skonsseja.
5. Asettele palaset pellille leivinpaperin päälle.
6. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.