in english

SKONSSIT

skonssit

Nauti rouheiset skonssit hillon, voin, tuorejuuston tai juustojen kanssa hieman lämpimänä.
Skonssitaikinan voi muotoilla palasiksi leikkaamalla tangosta paloja, paloitella pullanpyörittäjällä tai ottamalla paksuhkosta levystä pyöreällä muotilla paloja.
Skonssit voi maustaa haluamallaan tavalla esim. ripottelemalla pinnalle tai lisäämällä taikinaan kuivattuja yrttejä tai mausteita.

gluteeniton, vähälaktoosinen 
Annoskoko:   raaka-paino á 70g n. 140 kpl, kypsä paino á 60g

4000 g vesi
2400 g luomu perunasuurimo
480 g maitojauhe, vähälaktoosinen
2250 g Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos
210 g leivinjauhe
850 g voi, sulatettuna
150 g sokeri
60 g suola
20 g timjami

1. Sekoita vesi ja perunasuurimot. Anna turvota noin 30 minuuttia.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile taikinasta skonsseja.
5. Asettele palaset pellille leivinpaperin päälle.
6. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Jos mahdollista, niin anna paiston aluksi pieni höyrytys.