in english

VANUKAS

vanukas

gluteeniton, luomu
4 annosta

2 dl luomumaito
½ dl luomu perunasuurimo
ripaus suolaa
 
1 dl kuohukerma, luomu
2 rkl sokeri, luomu
1/4 tl vaniljasokeri, luomu
½ tl liivatejauhe
1 rkl sitruunamehu, luomu

1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää suurimot ripotellen ja samalla sekoittaen.
2. Keitä puuroa sekoittaen noin 8 minuuttia.
3. Mausta suolalla. Jäähdytä puuro hyvin.
4. Vaahdota kerma.
5. Sekoita jäähtyneen puuron rakenne rikki. Lisää puuroon sokeri ja vaniljasokeri.
6. Sekoita liivatejauhe ja sitruunamehu, anna turvota hetki.
7. Kuumenna liivateseos mikrossa 30 sekuntia.
8. Sekoita kermavaahto puuron joukkoon.
9. Valuta lopuksi liivateseos ohuena nauhana, samalla sekoittaen.
10. Annostele vanukas jälkiruokakulhoihin.
11. Anna vanukkaan jäähtyä vähintään neljä tuntia.

OMENAKOMPOTTI

1 luomu omena
20 g luomu voi
2 rkl sokeri, luomu
1 tl sitruunamehu, luomu
ripaus kanelia

1. Paloittele omena pieneksi kuutioksi.
2. Sulata voi kattilassa.
3. Lisää sokeri, kaneli, sitruunamehu ja omenat kattilaan.
4. Kuumenna hetki, kunnes omenat ovat pehmenneet hieman.
5. Jäähdytä ja tarjoa vanukkaan päällä.