in english

PUNAJUURIKIUSAUS, Luomu

punajuurikiusaus

Helmi-suurimot toimivat hyvin sitovana ja saostavana ainesosana laatikkoruoissa, joissa esimerkiksi pakastekasviksista irtoava neste aiheuttaa ruoan rakenteen vetisyyttä. Suurimot on helppo sekoittaa muiden raaka-aineiden mukaan.

gluteeniton, luomu
Annoskoko:, 4-6 annosta

1½ dl Helmi ?perunasuurimoita, luomu
8 (750 g) raakaa punajuurta, luomu
1 (100 g) sipuli, luomu
100 g (1½dl) sinihomejuusto, luomu
½ tl mustapippuria, jauhettu
1 tl timjamia, kuivattu, luomu

liemi
4 dl ruokakermaa, luomu
3,5 dl vettä
1 tl suolaa

1. Kuori punajuuret ja sipuli. Suikaloi punajuuret ohueksi suikaleeksi yleiskoneella ja hienonna sipuli.
2. Sekoita perunasuurimot, punajuurisuikaleet, sipuli, murustettu sinihomejuusto ja mausteet kulhossa.
3. Valmista liemi sekoittamalla kerma, vesi ja suola.
4. Siirrä seos vuokaan ja kaada liemi päälle.
5. Paista kiertoilmauunissa 175 °C noin 1,5 tuntia. Painele pintaa paiston alkuvaiheessa lastalla. Peitä paiston loppuvaiheessa alumiinifoliolla ettei pinta tummu liikaa ja kiusaus pysyy mehevänä.