in english

KASVISKIUSAUS

kasviskiusaus

Perunasuurimot toimivat hyvin sitovana ja saostavana ainesosana laatikkoruoissa, joissa esimerkiksi pakastekasviksista irtoava neste aiheuttaa ruoan rakenteen vetisyyttä. Suurimot on helppo sekoittaa muiden raaka-aineiden mukaan.
 
gluteeniton, luomu
5 annosta á 300g

1½ dl luomu perunasuurimoita
750 g (11/2 l) kasvissuikaleita, luomu
1 kpl/100 g sipulia, kuutioitu, luomu
1,5 dl/100 g sinihomejuustomurua
½ tl mustapippuria, jauhettu
1 tl timjamia, kuivattu, luomu

liemi
4 dl ruokakermaa, luomu
3,5 dl vettä
1tl suolaa

1. Sekoita perunasuurimot, kasvissuikaleet, sipulikuutio, sinihomejuusto muru ja mausteet kulhossa.
2. Valmista liemi sekoittamalla kerma, vesi ja suola.
3. Siirräs seos vuokaan ja kaada liemi päälle
4. Paista kiertoilmauunissa 175 °C noin 1 tunti. Painele pintaa paiston alkuvaiheessa lastalla.

Huom: Jos käytät tuoreita vihannessuikaleita, määrä on 1,5 litraa (750 g) ja kypsennysaika kiertoilmauunissa 175 ºC noin 1,5 h. Jos käytät pakastettuja vihannessuikaleita, määrä on 2 litraa (750 g) ja kypsennysaika noin 1 tunti 175 ºC kiertoilmauunissa.

Vinkki! halutessasi voit korvata kasviksia esimerkiksi broilersuikaleilla. Lisää pannulla paistettuja broilersuikaleita noin 250g ja käytä kasvissuikaleita 500g.