in english

VANUKAS

vanukas

Vanukas kannattaa tehdä valmiiksi kylmään jo edellisenä päivänä. Lisää pinnalle ennen tarjoilua esimerkiksi marjoja, hedelmiä tai hilloa.
gluteeniton, luomu

Annoskoko: 50 annosta á 100g

3500 g maito, luomu
430 g luomu perunasuurimo
10 g suola

1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää suurimot joukkoon ripotellen ja samalla sekoittaen.
2. Keitä puuroa sekoittaen noin 8 minuuttia.
3. Mausta suolalla. Jäähdytä puuro hyvin.

3200 g perunasuurimo puuro
1400 g kuohukerma, luomu
250 g sokeri, luomu
15 g vaniljasokeri, luomu
17,5 g liivatejauhe
125 g sitruunamehu, luomu

1. Vaahdota kerma.
2. Sekoita jäähtyneen puuron rakenne rikki. Lisää puuroon sokeri ja vaniljasokeri.
3. Sekoita liivatejauhe ja sitruunamehu, anna turvota hetki.
4. Kuumenna liivateseos mikrossa 30 sekuntia.
5. Sekoita kermavaahto puuron joukkoon.
6. Valuta lopuksi liivateseos ohuena nauhana, samalla sekoittaen.
7. Annostele vanukas jälkiruokakulhoihin.
8. Anna vanukkaan jäähtyä kylmässä vähintään neljä tuntia.